Beste bezoeker. Hartelijk dank voor uw interesse in ons bedrijf. Door grote drukte hebben wij helaas de limiet van onze capaciteit bereikt en zijn wij tot nader order genoodzaakt een offerte stop in te lassen. Excuses voor het ongemak en hopend op uw begrip.

Bitumineuze

Wat is een bitumineuze afdichting?

Bitumineuze afdichtingen zijn afdichtingen welke meestal bestaan uit twee componenten waarvan een deel minerale verharder en een deel bitumen.

Wanneer worden bitumineuze afdichtingen toegepast?

Dit type afdichting wordt eigenlijk alleen buiten onder het maaiveld toegepast. Ze zijn om praktische en esthetische redenen niet geschikt voor binnen. Dit type afdichting gebruiken we vaak om bijvoorbeeld een kelder aan de buitenzijde af te dichten wanneer deze in aanbouw is of wordt uitgegraven. Door de hoog elastische eigenschappen is deze afdichting hier uitermate geschikt voor. Wanneer een kelder uit gemetseld werk bestaat is dit materiaal bijzonder geschikt om de openstaande voegen en kieren op te vullen waardoor water naar binnen kan dringen. Mocht er onverhoopt een scheur ontstaan in de keldermuur dan is dit vaak geen probleem door de eerder genoemde elastische eigenschappen. Bitumineuze afdichtingen zijn door hun extreme duurzaamheid uitermate geschikt om onder het straat niveau aan te brengen.

Hoe wordt een bitumineuze afdichting afgewerkt?

Dit type afdichting kan niet verder afgewerkt worden, de toevoeging van een bitumen i.c.m. een hoge elasticiteit zorgt voor zeer slecht hechtende eigenschappen wanneer hier een ander materiaal als verf of mortel op aangebracht wordt.