Beste bezoeker. Hartelijk dank voor uw interesse in ons bedrijf. Door grote drukte hebben wij helaas de limiet van onze capaciteit bereikt en zijn wij tot nader order genoodzaakt een offerte stop in te lassen. Excuses voor het ongemak en hopend op uw begrip.

Crisin 76®

Wat is Crisin 76®?

Köster Crisin 76® is een drukloos injectiesysteem welke voorziet in de mogelijkheid om een vloeistof gecontroleerd en drukloos in een muur in te brengen. Het inbrengen geschiedt door gebruik te maken van de capillaire werking in de betreffende muur.

Wanneer pas ik Crisin 76® toe?

Een drukloze injectie met Crisin 76® wordt toegepast in situatie`s waar geen drukkend water aanwezig is en de ondergrond beschikt over voldoende capillaire werking.

Een drukloze injectie is zeer effectief tegen optrekkend vocht in stenen muren van oudere woningen. Deze muren zijn vaak te poreus om succesvol onder druk geïnjecteerd te kunnen worden.De specifieke vloeistof van het injectiesysteem dringt door over de volledige dikte van de muur tot een hoogte van maximaal 12cm aan beide zijden van de injectielijn, 24cm totaal dus.

Door de volledigheid en het grote volume aan materiaal wat ingebracht wordt door een drukloos injectie systeem is de kans op terugkeren van optrekkend vocht nihil. Bijkomend voordeel is dat muren tot 40cm dik slechts aan één kant behandeld hoeven te worden om aan twee kanten van de muur resultaat te behalen.

Hoe werkt een drukloze injectie met Crisin 76®?

Op te bepalen hoogte en diepte wordt het drukloos injectiesysteem aangebracht in de muren.Het systeem doet hierna zelf zijn werk over een periode uiteenlopend van 2 tot 10 dagen. De muren nemen de vloeistof zelf op door het capillair vermogen van de steen.

In deze periode word het systeem dagelijks gecontroleerd op functioneren en waar nodig bijgestuurd. Wanneer de vloeistof in contact komt met water veranderd deze in een dun elastische massa welke scheur overbruggend is en niet verrot of aangetast wordt door langdurige blootstelling aan vocht.

Indien de vloeistof in (nog) droge delen van de muur terecht komt zal deze vloeibaar blijven tot de muur vochtig wordt. Wanneer dit op een toekomstig moment gebeurt zal de nog vloeibare stof binnen enkele uren veranderen in een afdichtende emulsie

Kan je in elke muur drukloos injecteren met Crisin 76® ?

Helaas niet. Om Crisin 76® succesvol toe te passen is het van belang dat de eigenschappen van de muren dit toe laten. Dit is tijdens een onderzoek snel uit te sluiten. Wanneer er drukloos geïnjecteerd wordt in de verkeerde situatie heeft het systeem geen enkele werking. Beschikt de muur wel over de juiste eigenschappen dan is een drukloze injectie een zeer effectieve methode om optrekkend vocht te bestrijden.

Wij hebben de eerste versie van Crisin 76® inmiddels meer dan 20 jaar geleden aangebracht. De behandelde werken zijn nog steeds vochtvrij zonder enige vorm van slijtage in tegenstelling tot een traditionele injectie welke gemiddeld na 5 tot 10 jaar uitgewerkt is en waar wij dan (helaas) ook vaak klachten over ontvangen.

De voordelen van Crisin® 76 op een rij:

  • Wordt drukloos ingebracht wat schade`s en scheuren door forceren voorkomt.
  • Op oliebasis, blijft vloeibaar in de muur tot een effectieve reactie (belasting met vocht) kan plaats vinden.
  • Na reactie verhard het middel niet, Crisin 76® blijft flexibel.
  • Door de volledige verzadiging en hoge flexibiliteit zal de behandelde muur niet gaan lekken wanneer hier een scheur in ontstaat of gedeeltelijk weggebroken wordt.
  • Kan in natte EN droge muren (ter preventie) worden aangebracht.
  • Crisin 76® vergaat niet en wordt niet poreus zowel in vloeibare als vaste vorm.
  • Muren kunnen aan één zijde behandeld worden om optrekkend vocht aan beide kanten effectief te stoppen (scheidingsmuren).
  • Crisin 76® wordt niet aangetast door zouten, of overige aanwezige mineralen in de steen.
  • Kan binnen- en buiten toegepast worden.
  • Geurloos en onschadelijk in vloeibare en vaste vorm.

 

Meer weten?

Vraag meer informatie of een digitale brochure aan via: info@denheijervochtwering.nl