Beste bezoeker. Hartelijk dank voor uw interesse in ons bedrijf. Door grote drukte hebben wij helaas de limiet van onze capaciteit bereikt en zijn wij tot nader order genoodzaakt een offerte stop in te lassen. Excuses voor het ongemak en hopend op uw begrip.

Gel Injectie

Wat is een gel injectie onder hoge druk?

Injecteren onder hoge druk is het geforceerd (tot 250 bar) inspuiten van een vloeistof of gel in muren en vloeren.

Wanneer pas ik injecteren onder hoge druk toe?

Wanneer er scheuren of holle ruimtes in de vloer of muur aanwezig zijn waardoor water overlast ontstaat wordt deze methode vaak toegepast. U heeft een scheur in de keldervloer waardoor water opwelt? Dan is een injectie onder druk vaak erg effectief.

Hoe werkt een injectie onder hoge druk?

Voordat er gestart wordt met het injecteren wordt onderzocht hoe de scheur loopt of waar de holle ruimte zich bevind. Hierna worden de scheuren of holle ruimtes onder een te bepalen hoek aangeboord. In de geboorde gaten wordt doormiddel van een injectielans of packersysteem de gel aangevoerd. Afhankelijk van de gekozen vloeistof of gel reageert deze direct nadat er contact gemaakt wordt met water. Is deze eigenschap niet verreisd dan kan er gekozen worden voor een traag werkende gel of vloeistof om holle ruimte`s op te vullen of preventief te injecteren. De geïnjecteerde vloeistof of gel veranderd na reactie in een vaste, elastische massa welke uitzet en de scheur afdicht of de holle ruimte opvult.

Kan je overal onder hoge druk injecteren?

Nee! We zien helaas nogal eens praktijk voorbeelden waarbij er in verkeerde situaties is gekozen voor een hoge druk injectie. Gevolg hiervan is het terugkeren van het vochtprobleem binnen afzienbare tijd, onherstelbare beschadiging aan de constructie of gevolg schade door het uitzetten van de gel of vloeistof.

Wilt u weten of een hoge druk injectie bij u mogelijk is? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.