Beste bezoeker. Hartelijk dank voor uw interesse in ons bedrijf. Door grote drukte hebben wij helaas de limiet van onze capaciteit bereikt en zijn wij tot nader order genoodzaakt een offerte stop in te lassen. Excuses voor het ongemak en hopend op uw begrip.

Kelder Lekkage

Kelder lekkage en drukkend water.

Water in de kelder wordt veroorzaakt door drukkend of doorslaand water welke in vloeibare vorm door de muur of vloer heen dringt. Drukkend water veroorzaakt vaak plasvorming en/of overlast door het vollopen van een kelder, souterrain of andere ruimte.

Hoe wordt een kelder lekkage bestreden?

Elke vorm van kelder lekkage wordt min of meer hetzelfde bestreden. Hiervoor zijn materialen beschikbaar welke binnen enkele seconden verharden en direct in droge vorm op de lekkage worden aangebracht. Hierna is het van belang om deze handeling af te maken met vervolgende maatregelen om te voorkomen dat de tijdelijke stop springt en er opnieuw begonnen moet worden. In extreme situaties worden ook weleens zwellende rugvullingen toegepast om extreme druk voor enkele minuten te verlichten zodat het water gestopt kan worden. Dit zijn vaak erg stressvolle situaties die niet altijd in één keer slagen waardoor herhaling noodzakelijk is. Tijdens het gratis onderzoek in uw kelder worden de soorten aangetroffen lekkages met u besproken en uitgelegd. Wij vinden het fijn wanneer het duidelijk voor u is waarom uw kelder lekt en wat hier aan te doen is.

Zijn er verschillende soorten kelder lekkages?

 

Kelder lekkages zijn in te delen in drie categorieën:

1. Zwetend water wat zeer langzaam door de muur of vloer heen drukt tot druppelvorming komt en zo langzaam een plasje veroorzaakt.

2. Matig drukkend water welke in een zichtbare straal langs de muur loopt of uit de vloer welt.

3. Hard drukkend water welke in een harde straal uit de muur of vloer komt, of opwelt uit vloeren waarin zich doorvoeren of gaten bevinden. Bij de laatste vorm is het niet ongebruikelijk dat er honderden liters water per uur naar binnen komen. Vaak zijn dit lekkages in ruimtes welke diep onder de grond liggen en waarin geboord is of funderingswerk heeft plaatsgevonden.

Hoe wordt een dergelijke kelder lekkage afgewerkt?

Wanneer na de werkzaamheden en een controle periode zeker is dat de lekkage gedicht is kan met enkele aanvullende afdichtingen een extra veilheidsmarge worden ingebouwd. Hierna kan de muur of vloer afhankelijk van de ruimte waarin deze zich bevind op elke gewenste manier worden afgewerkt. Ook hierin staan wij u bij met advies en uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Heeft u nog vragen over uw kelder lekkage?

Bel ons dan op 070 763 5122

Of stuur een bericht naar info@denheijervochtwering.nl