Beste bezoeker. Wegens overweldigende drukte kunnen wij helaas geen onderzoeken of afspraken meer inplannen tot maandag 13 maart. Uiteraard beantwoorden wij nog steeds graag uw vragen. Hopend op uw begrip en een vriendelijke groet.

Keldervloeren

Wat zijn waterdichte keldervloeren?

Dit type vloer wordt afhankelijk van de ondergrond en eventuele onderliggende vloeren opgebouwd uit één of meerder lagen.

 

Wanneer  worden waterdichte keldervloeren toegepast?

Een waterdichte vloer is van belang in elke kelder of ondergrondse ruimte wanneer de wens is om deze te gebruiken. Wat oudere keldervloeren hebben vaak de neiging om wat te ‘zweten’ waardoor er continue vocht aanwezig is op de vloer en in de betreffende ruimte. Wanneer de ruimte gebruikt wordt als opslag of woon- of werkruimte is dit niet wenselijk. Door de constante aanwezigheid van vocht blijven de ruimtes klam aanvoelen, ontstaat er snel schimmelvorming, is er vaak een muffe geur aanwezig en gaan aangebrachte vloer afwerkingen snel kapot. In deze situaties is een waterdichte vloer een must. Eerst wordt de vloer gecontroleerd op draagkracht en stabiliteit. Hierna worden eventuele kim lekkages en overige lekken afgedicht. Na een controle periode wordt de waterdichte vloer aangebracht. In veel gevallen wordt gebruikt gemaakt van een vloeivloer welke over waterkerende eigenschappen beschikt. Is de vloer te onregelmatig? Dan wordt er eerst een basisvloer gelegd om grote onregelmatigheden te egaliseren.

 

Kan een waterdichte vloer verder afgewerkt worden?

Ja een waterdichte vloer kan afgewerkt worden met elke gewenste bekleding. Van hout tot vloerbedekking of tegelwerk. Wanneer de ruimte vooral als opslag of bijvoorbeeld als garage dient, wordt vaak gekozen voor een coatingvloer. Deze vloeren zijn chemisch bestendig en drukvast. Bovendien is dit type afwerking minimaal onderhevig aan slijtage.