Beste bezoeker. Hartelijk dank voor uw interesse in ons bedrijf. Door grote drukte hebben wij helaas de limiet van onze capaciteit bereikt en zijn wij tot nader order genoodzaakt een offerte stop in te lassen. Excuses voor het ongemak en hopend op uw begrip.

Saneermortels

Wat zijn saneermortels?

Een saneermortel is een specialistische mortel welke geschikt is om op vochtige- of door zouten geplaagde ondergronden aan te brengen. Saneermortels beschikken over bijzondere eigenschappen welke niet terug gevonden worden in algemene afwerkmortels. Door deze specifieke eigenschappen zijn saneermortels bijzonder geschikt om in vochtige ruimte`s of moeilijke situatie`s aan te brengen.

Saneermortels beschikken over de volgende eigenschappen:

  • Damopen
  • Geen kans op condensvorming
  • Vergaat niet door langdurige vochtbelasting
  • Zout bestendig
  • Geen schimmelvorming mogelijk
  • Bufferend vermogen
  • Wanneer toegepast op grotere oppervlakken wordt een stabilisering van het klimaat in de betreffende ruimte bereikt.
  • Zeer goede hechting op vochtige ondergronden

Wanneer wordt een saneermortel gebruikt?

Saneermortels zijn bij uitstek geschikt om als afwerking te gebruiken op vochtige ondergronden of in vochtige ruimte`s. Tevens zijn saneermortels geschikt om op gevels aan te brengen welke zich in de buurt van zee bevinden en hierdoor belast worden met een constante aanvoer van zouten. Een saneermortel verkrijgt zijn optimale werking vanaf een laagdikte van 2cm, hier dient rekening mee gehouden te worden tijdens de werkzaamheden.

Hoe wordt saneermortel afgewerkt?

Voor een optimale werking is het geen vereiste om een saneermortel af te werken nadat deze goed aangebracht is. Saneermortel droogt lichtgrijs van kleur op en indien afgewerkt beschikt deze over een regelmatige licht korrelige structuur. Wanneer het wenselijk is om saneermortel op kleur te krijgen wordt deze gesausd met een damp-open verfsysteem welke bestaat uit 3 lagen. Elke gewenste kleur kan gemaakt en aangebracht worden. Wanneer saneermortels gesausd worden met een ongeschikt verfsysteem gaan alle specifieke eigenschappen verloren.